onsdag 22 januari 2014

-Vems alt är du?

En vecka gammal och redan så snygg? Inte direkt vad vi är vana vid. Det tog närmare ett halvår att få till mig.
Det var den första frågan jag fick när jag sa Hej första gången i Swedish People-chatten.
Jag har svårt att glömma hur kränkt jag kände mig när jag fick klart för mig vad en "alt" var för något. Det står inget om det i nybörjarinfon.
-Att någon skulle förutsätta att jag var en bedragare.
Jag som är uppfostrad till att hellre dö än att ljuga.

-Jag blev så arg så jag struntade i svenskarna ett bra tag och emigrerade till Norge istället. När alt-hysterien spred sig till Norge också fick det bli England och USA istället. Ovettiga mänscher  kan jag klara mig bättre utan.
Standard newbieutseende. Inget jag går i spinn på.
Det var först till Yadkin-festivalen flera månader senare som jag besökte ett Skandinaviskt ställe igen. Där och då fick jag äntligen chansen att prata med folk. Berätta vem jag är. Därefter har kontakterna med nordborna gått bättre och bättre. Har fått flera riktigt trevliga vänner.
Dessvärre tror jag att jag själv har råkat falla i alt-misstänksamhetsfällan.
Senaste tiden har det börjat dyka upp många väldigt snygga killar på USA-simarna . En eller två veckor gamla. Med tanke på att det tog närmre ett halvår innan jag var nöjd med mig så är det uppseendeväckande. Vi vet ju alla hur en newbie brukar se ut och vi minns hur vi såg ut i Ruth-outfiten. Kanske det finns en Ruthgers Bok likaväl som en Ruths bok då är det ju inte så konstigt.
Har i alla fall kommit fram till två saker;
För det första jag bryr mig inte - ingen i Second Life är sig själv till 100%. Så länge "du" inte gör mig illa så har jag ju ingen anledning att ens fundera på om han eller hon är en alt.
För det andra - jag accepterar inte vänförfrågningar från någon som inte har fyllt i sin profil.
-Vem eller vad du är i verkliga livet spelar ju ingen roll alls. Det är ju som avatarer vi lär känna varandra.
Då får man ju göra som i verkliga livet - vettiga mänscher kan en lida resten går man bara förbi.

5 kommentarer:

 1. faktum är att har du nån du känner i sl som varit här ett tag så är det väldigt enkelt att få till en bra ava på ett par timmar det finns massor av grupp gifts/lucky chairs/hunts, även marketplace har mycket som är 0 L som är bra. addar man sen payment info så kan man ju shoppa loss om man har pengar... avan på bilden har joinat en grupp som jag vet har mycket male kläder i grupp gift sektionen. men alt hysterin är som den är i sl tyvärr

  SvaraRadera
 2. Jag blev förhörd av svensk Stasi-personal när jag var ny, halvny och nästan gammal, osv. Först förstod jag inte vad Stasi ville…men efter ett tag så fick frågorna om "alt" mig att asgarva. Vilka urbota jäkla dumma nöter en del svenskar kan vara…vitsen och det "roliga" att vara i SL verkar vara att klura ut vem som är alt…Ha ha ha så jäkla mycket äkta skoj, glada skratt, underbart etc. jag hade hunnit uppleva då, på min relativt korta tid i SL. Nu är jag minst miljonär på positiva saker som avor och altar delat med mig…

  SvaraRadera
 3. Det rätta svaret på den frågan är väl...Jag är Lenas alt. Alt har vad jag förstår sitt ursprung i ordet alter ego som betyder "ett andra jag". Det är precis vad Jändan är.

  Altfrågan har jag kommenterat så många gånger att det låter jag bli nu. Men ett råd till dig Emha, och andra som tar upp frågan med jämna mellanrum, låt bli att prata om det. Att hela tiden bedyra att man inte är en alt tolkas som ett säkert tecken på att man är en.

  Min brorson kom en gång och sa...jag har inte ätit fiskmat. Ett ganska säkert tecken på att det var precis det han gjort :)

  SvaraRadera
 4. En sak till...varför är man en bedragare om man är en alt? Det finns många med altar som inte alls har onda avsikter med det. För mig är det självklart att jag i en relation är ärlig med vem jag är och inte spelar ett spel med en alt. Men att stå på en fest och pladdra med en alt kan väl inte göra någon skada?

  SvaraRadera
 5. Det är ungefär vad jag försöker säga Iendi.
  Jag kom ju ny till rätt många ställen samtidigt, Uddevalla, Chalmers, Mölndal, samtidigt som jag loggade in i Second Life första gången och kunde jämföra bemötandet.
  Om vi alla skulle vara exakt lika sig i Second Life då blir Second Life mer eller mindre meningslöst.
  -Jag gör precis som i första livet jag skiljer på goda och onda. Därutöver får de vara vad de vill.

  SvaraRadera