tisdag 14 januari 2014

Betaviewern som springer i cirklar runt konkurenterna

Extra allt. Ultra med ljus och skuggor. Man ser tydligt jeansens varp och trävirkets ådring
Loggade in en stund inte bara en gång idag utan två gånger på Seagull Island. Först med SL-viewern där fick jag 10 fps som mest. Gången var hackig och ryckig och allt kändes allmänt segt trots att grafikinställningen var mid/96 meter.
Såg att det kommit en uppdatering av Catznip. Nu version 8.1. Gjorde en clean install och startade viewern. Fps small upp till 25 fps. Det är samma som TV-bilden har. Det rezzade snabbt och gången var mjuk och fin.
Tp-ade till Second Norway ett ökänt laggigt ställe. På mindre än en halv minut var allt rezzat. Lika lätt att gå där. Ökade grafiken till High. FPS sjönk något men ingen som märktes. Min gång var lika mjuk och fin. Ökade till Ultra och slog på allt i skuggor och ljusväg. Naturligtvis sjönk fps till runt 10 fps. Trots det var det fortfarande bättre än standardviewern på "mid"-inställningar både att gå och stå.
Enda felet som kvarstår är musiken. Den får man lyssna på i iTunes eller WMP men jag talade med tillverkaren och det problemet ska vara löst till nästa version.
För min del är det inget val. Att lyssna på streamen i iTunes stör mig inte alls. Ljudet blir mycket bättre.
Catznip viewer finns för Windows, MacOS och Linux och laddas hem här

2 kommentarer:

  1. Jag gjorde en jämförande koll och fann allt gott med LL-viewern :)
    http://apmel.blogspot.se/2014/01/fps-prestanda-pa-hastrygg.html

    SvaraRadera
  2. MacOS versionen av LL-viewern är ren skit och har så varit det senaste halvåret. Inte helt ovanligt att utvecklare slarvar med MacOS-versionerna.
    Nu har jag hittat en viewer av en anständig tillverkare som funkar bra. Att som många tillverkare strunta i MacOS-användarna gör mig urförbannad. Ren diskriminering. Våra LindenDollar är lika mycket värda som Windowsfolket och vi har rätt att ställa samma krav.

    SvaraRadera