En typisk vägkrog. Du står på parkeringen och undrar om du vågar äta här. |
Salmonella i sallad - smaskens |
dags för lunch.
Den enkla lösningen på det var att göra som jag gjorde och svänga in till Vårgårda-Rasta.
Där fanns mycket riktigt hygglig lunch till hyggligt pris. Rent och fräscht var det i lokalen så där vågade jag äta.
Alla matställen håller inte samma standard. Sommartider är magsjuketider. Enda orsaken till magsjuka är dålig hygien.
Hårt uppfostrad med sträng jordbrukshygien hemifrån blir jag lika arg när jag läser om krogar som fått stänga p.g.a dålig hygien om hur kunder blivit rejält magsjuka tack vare slarv.
Campylobakter - inte gott. |
i livsmedelsindustrin. Det finns t.ex ingen möjlighet att gå från djurstallarna till mjölkrummet. Stallkläderna stannar i stallet, där finns möjlighet att duscha och byta kläder ungefär som på en idrottsanläggning.
Händerna tvättas till de spricker sönder.
Därför blir jag så arg när någon klant spräcker hygienkedjan och
folk blir sjuka av maten.
Bufféer och smörgåsbord är eldorado för t.ex Listeria. |
Hoppa till Food game och testa om du kan bli godkänd som livsmedelsinspektör. Det finns fjorton fel att upptäcka. -Jag klarade tretton så du kan tävla mot mig om du vill. Det stället stängde jag på stående fot. Helst för gott.
God livsmedelshygien är inte svårt det kräver bara en tanke före.
Tvätta händerna, kyl snabbt. -Dåligt tvättade händer någonstans i kedjan är huvudorsaken till magsjuka.
Sex fel såg jag direkt vid första anblicken, de finns alla i den här bilden. Resten krävde lite letande och öppnande av dörrar |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar