torsdag 6 mars 2014

-På onsdag ska jag bara....

Ligga vid världens ände och kolla in molnen - det är avkoppling det
Som liten gillade jag inte att gå till tandläkaren.
Mest för att det var en, i ett litet barns värld, otäck gubbe som luktade illa.

Tack vare att vi bodde på landet och tandläkaren höll till i stan så hände det alltid något positivt efter tandläkarbesöket.
Jag kanske fick följa med mamma till hennes jobb och rita ett par timmar eller fick saft och bulle om det var kafferast. Eller så fick jag följa med in i någon affär och handla.
Vid ett tandläkarbesök var den ordinarie tandläkaren sjuk och en ung "tanttandläkare", alla över 12 var väl tanter för en då, frågade lite käckt vad jag skulle göra efter tandläkarbesöket.
-Mamma ska ta med mig till kondiset och vi ska äta våfflor!
-Men det blir väl käckt sa hon.
Sen kunde jag inte tänka på något annat än våfflan med sylt och grädde under hela tandläkarbesöket. Innan jag anande det sa hon -Så nu är vi färdiga, du har jättefina tänder och har borstat riktigt duktigt. Fortsätt likadant så ses vi om ett år igen.
Är det en liten hund? Eller en köttklubba?
En mesh-mås kanske inte skulle skada,
den här ser ut som något från skolslöjden
Nu som någorlunda vuxen har jag tagit med mig det tänket.
På tisdag ska vi ha tenta i matte. Skallen är knökafuller i formler och grafer och allt som en mattelärare kan hitta på att knö i sina elever. Lite pirrigt känns det allt. Jag vill ju inte gärna bli underkänd och behöva göra omtenta.
Då tänker jag på vad jag ska göra på onsdag.
Solen ska skina det ska bli 7 plusgrader. Jag ska ta mig till en läig plats, ja det finns faktiskt såna på västkusten också, jag ska lägga ut ett liggunderlag och bara titta på molnen. Upptäcka gubbar och figurer i molnen.
Jag använde Second Life för att hjälpa mig visualisera hur det skulle bli. Jag begav mig till Land End där det mycket riktigt fanns en plats som gjord för Cloud-spoting

1 kommentar:

  1. Låter underbart hoppas du hinner njuta lite innan dess med,
    bland alla formler och grafer :)

    SvaraRadera