fredag 18 juli 2014

Hem till skörden

Komma hem och ta med sig Lusadräpa ut i trädgården det är inte helt fel.
Bilden tagen på Seagull Islands
Hemma på gården börjar det dra ihop sig till skördedags. Främst vete och raps. Det dröjer väl någon vecka till men med nuvarande väderprognos så går det nog fort till skörden är mogen.
Förra året körde jag "mellanvagnen". Det är ett speciellt släp efter en traktor som man kör jämsides med tröskan så tröskan kan tömmas i farten. Sedan kör man bort till lastbilen som kör säden till silot och tömmer mellanvagnen.
Trots att det är mycket att göra är ändå tempot ett annat än i staden trots att det blir minst lika mycket uträttat.
Bara att få läsa "Lusadräpa" på morgonen med garanterat lokala nyheter som Ingen parkering på Prärien i Hjo eller Melins kiosk nedlagd det är kult.
Att man sen kan hinna gå runt i hagarna och ner emot sjön. Se så att djuren har det bra.
Det är en fantastisk uppladdning inför nästa termin.

tisdag 8 juli 2014

Läser som Aslög Kraka

Min version av Aslög. Om hon var så listig som det sägs måste hon ha skaffat sig kunskap genom läsning
Finns det någon bättre sysselsättning när det regnar? Är det dessutom varmt som skam krävs lätt klädsel.
Aslög Kraka var dotter till Sigurd och sköldmön Brynhild. Aslög var känd för sin listighet och sin skönhet. En dag blev hon utmanad av Ragnar Lodbrok att komma honom till mötes varken klädd eller oklädd.
Aslög funderade en stund innan hon kom på att klä sig i ett fisknät.
Ett fisknät känns som lämplig klädsel här på Tylösand när detta skrivs.
Martin är och pluggar teori inför provet på onsdag. Stugan är fullt utrustad med diskmaskin, tvättmaskin och tumlare så det finns inte mycket att göra just nu.
Var inne i Halmstad och "plundrade" bokhandeln igår. "Tag 4 betala för 3 pocket". Det blev tolv pocket men jag betalade bara för nio.
Just nu regnar det ordentligt och åskar men det är 29° varmt så vad annat kan man göra än att ta på sig så lite som möjligt tända läslampan och köra igång